Utazó gyógypedagógusi hálózat

A Dr Illyés Sándor EGYMI-ben 2021.szeptember 23-25. között zajlott a Mozgáskotta képzés az Utazó hálózat jóvoltából. A Mozgáskotta megalkotójától Magyar Gábortól tanulhattak a pedagógusok.

Hogy, mi is a mozgáskotta? –Megtudhattuk Magyar Gábortól

,,Mozgásos tevékenységet megvalósító személyiség funkcióinak komplex fejlesztése.

Fizikai adottságokon túl, az idegrendszeri információs mozgások, a személyiségszintű kompenzálási folyamatok - mint önszerveződő folyamatok is különös hangsúlyt nyernek.

Természetes mozgásfejlődés, kidolgozott    kognitív mozgásterápiás alkalmazás is.”

A képzés elméleti és gyakorlati mozgáson alapuló módszerekből épült fel, mely során a tanulás mellett a jó hangulat a kölcsönös együttműködés is tökéletesen megmutatkozott.

Az érdeklődést a jelentkezők száma mutatta, ami maximális teltházat jelentett, és az elégedettséget pedig a visszajelzések mutatták meg.

Köszönet Magyar Gábor pszichológusnak, testnevelő tanárnak, Mozgáskotta Módszer megalkotójának és segítőjének Ágostonné Farkas Mária előadónak, hogy a képzés sikeréhez hozzá járultak.

 

 

 

 

 

 

Intézményegység- vezető: Gábrielné Zelman Edit

A Dr Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI a 2017/2018-as tanév rendjétől segíti a pedagógiai munkát a többségi iskolákban.  Az évek múlásával, mind az ellátott tanulók, mind a kollégák létszáma egyre inkább nő, ami nem kis kihívást jelentett egyes esetekben. A diagrammon látható az SNI gyermek létszáma, és az évekre lebontott változás.

Az utazó tanári feladat ellátás keretében a habilitációs/rehabilitációs foglalkozások kerülnek megtartásra. Az ellátást minden gyermek számára sérülés specifikusan biztosítjuk. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztésben olyan szakemberek működnek közre és működnek együtt, akik a megfelelő végzettséggel, szaktudással rendelkeznek.